dimecres, 23 de maig del 2018

Com podem crear un aliment sostenible?

Per poder menjar aliments sostenibles, com ho podem fer? Han sortit moltes idees: que siguin sans, pròxims, que siguin fruites o verdures,... Però,... els aliments sempre s'han de comprar? No!!! Es veu que a casa dels dirigibles hi ha llimoners, oliveres, maduixeres,... i avis que tenen horts!



I nosaltres quan siguem grans, com ho podem fer per tenir aliments sostenibles i saludables? Plantant-los! Molt bé, doncs, va, qui sap què cal per plantar? Seiem per grups i fem una llista amb tot el que cal per plantar! A més, també decidim una rúbrica amb els passos a seguir per plantar una llavor.



Llista plantar P5A


Ara cal anar a plantar la llavor. Hem portat de casa un pot reutilitzat transparent (ha de ser tot sostenible!) i aprofitant que avui a l'escola tenim nespres per esmorzar, plantarem la llavor per tal que ens neixi un nesprer.







P5A menjem nespres


Ja tenim la llavor i el pot, ara ja podem anar a plantar!




P5A plantem al pati


Un cop tenim la llavor plantada anem a l'aula a modificar la llista de materials que havíem fet del que ens calia per poder plantar. Ens hem adonat que algunes coses no les necessitàvem i d'altres ens les hem descuidat. Per fer-ho cada grup ho ha arreglat i després els portaveus han llegit en veu alta la llista i entre tots i totes hem dit si hi faltava o sobrava algun material.




P5A modifiquem rúbrica plantar


Aquestes són les llistes definitives:


P5A Rúbrica plantar

Més tard hem omplert la rúbrica que vam crear per tal de plantar una llavor:


També  hem fet el Pla d'equip per veure si portem a terme de forma correcta la nostra funció dins del grup i si no ho hem fet prou bé, poder-ho millorar.


Per acabar i poder veure la diferència entre diferents tipus de llavors i maneres de plantar hem agafat cigrons, mongetes i llenties, les hem enterrat sota cotó i les hem regat. A veure què passa...









P5A cotó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada