dimecres, 23 de maig del 2018

Com podem crear un aliment sostenible?

Per poder menjar aliments sostenibles, com ho podem fer? Han sortit moltes idees: que siguin sans, pròxims, que siguin fruites o verdures,... Però,... els aliments sempre s'han de comprar? No!!! Es veu que a casa dels dirigibles hi ha llimoners, oliveres, maduixeres,... i avis que tenen horts!



I nosaltres quan siguem grans, com ho podem fer per tenir aliments sostenibles i saludables? Plantant-los! Molt bé, doncs, va, qui sap què cal per plantar? Seiem per grups i fem una llista amb tot el que cal per plantar! A més, també decidim una rúbrica amb els passos a seguir per plantar una llavor.



Llista plantar P5A


Ara cal anar a plantar la llavor. Hem portat de casa un pot reutilitzat transparent (ha de ser tot sostenible!) i aprofitant que avui a l'escola tenim nespres per esmorzar, plantarem la llavor per tal que ens neixi un nesprer.







P5A menjem nespres


Ja tenim la llavor i el pot, ara ja podem anar a plantar!




P5A plantem al pati


Un cop tenim la llavor plantada anem a l'aula a modificar la llista de materials que havíem fet del que ens calia per poder plantar. Ens hem adonat que algunes coses no les necessitàvem i d'altres ens les hem descuidat. Per fer-ho cada grup ho ha arreglat i després els portaveus han llegit en veu alta la llista i entre tots i totes hem dit si hi faltava o sobrava algun material.




P5A modifiquem rúbrica plantar


Aquestes són les llistes definitives:


P5A Rúbrica plantar

Més tard hem omplert la rúbrica que vam crear per tal de plantar una llavor:


També  hem fet el Pla d'equip per veure si portem a terme de forma correcta la nostra funció dins del grup i si no ho hem fet prou bé, poder-ho millorar.


Per acabar i poder veure la diferència entre diferents tipus de llavors i maneres de plantar hem agafat cigrons, mongetes i llenties, les hem enterrat sota cotó i les hem regat. A veure què passa...









P5A cotó

Què vol dir "sostenible"?

Una de les coses que hem de saber és què vol dir "sostenible" per poder fer una pizza que ho sigui.
Per això mirem el següent vídeo:




Ara fem un llistat entre tots  la pissarra de les principals paraules que ens ajuden a entendre la sostenibilitat:


  • No contamina.
  • Poca energia.
  • Recicla i reutilitza.
  • Saludable.
  • Pròxim. 






Per tal de conscienciar el consum d'aquest tipus de productes què podríem fer per tal que tothom ho pogués llegir? CARTELLS! Doncs som-hi! Anem a informàtica a fer-los, però primer a la classe dissenyarem entre tots el cartell.



P5A pissarra cartells sostenible







P5A informàtica

I així han quedat els cartells: